Koronavírus vendég tájékoztató

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket a koronavírus járvánnyal kapcsolatos tudnivalókról:

A COVID-19 koronavírus elsődlegesen légúti vírus, amely a nemzetközi szervezetek tájékoztatója szerint elsősorban közvetlenül emberről emberre terjed cseppfertőzéssel. Nincs bizonyíték sem a jelen járvány, sem a korábbi koronavírus esetén vízzel terjedő fertőzésre. 

Az új koronavírus egy burokkal rendelkező vírus. Amennyiben sérül ez a burok, akkor a vírus elveszíti fertőző képességét. A víz klórozása során elemi oxigén keletkezik, amely oxidáló hatású és erőteljesen károsítja pl. az új koronavírus burkát. A koronavírusok a vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelenlétében szinte pillanatszerűen inaktiválódnak, így a megfelelően üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni. 

Az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség tehát elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalása alapján az (általánosan alkalmazandó) helyes fürdőhigiénés szabályok betartásán túl további elővigyázatossági intézkedést nem tartanak szükségesnek.

A gyógyfürdő szakemberei a szükséges műszaki és higiénés feladatokat természetesen fokozott figyelemmel látják el a jövőben is. A vendégek részéről pedig kötelezően és fokozottan betartandó, hogy a medencébe lépés előtt az alapos, szappanos előfürdőt minden esetben meg kell tenni. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos tájékoztatása az alábbi oldalon olvasható:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/514-tajekoztato-az-uj-koronavirus-okozta-jarvanyrol

Továbbra is várjuk Kedves Vendégeinket!

Szigetvár, 2020. március 12.

Tisztelettel: Dr. Berecz János Tamás
ügyvezető

A tájékoztató PDF formátumban ITT letölthető